Boulder Freeform

Designer: Mike Farley
Project Manager: Charlie Claffey

The view out was of the golf course cart path and everyone has a nice view of the backyard. A focal point from the house and to screen the golf cart view was the solution. A large boulder out cropping and waterfall would provide the solution. Large boulders were craned into place. Plants would soften the large stone work and add additional screening. A large diving pool with large beach entry was the upper pool and cascaded down to a recreational lower pool. The best view was defiantly going to be from the lower patio.  The lower patio was changed to be a swim up bar and cabana. To provide year round use: A fireplace was installed and wooden shutters and door were provided. To maximize the view of the vanishing edge and waterfalls retractable glass panels were installed. Open in the spring through the fall but closed in the winter. The spa located lower than the upper pool is private with a great view of the waterfalls. The spa is also located off the master doors and close to the lower cabana. The cabana wall were part of the retain wall system so the lawn is level with bottom two of the shuttered windows. Stone steps accent the changes of elevation and compliment the coping. The finish product is a private stream that flows through the backyard that gives that peaceful relaxed feeling all year long.